Om Katarina2019-11-07T21:07:07+00:00

Katarina Evavoll

Diplomerad SER-terapeut, Diplomerad massageterapeut & Zonterapeut
Katarina Evavoll Hopu

Mitt namn är Katarina Evavoll, jag är diplomerad SER-terapeut/samtalsterapeut. Du är välkommen till mig för att gå enskilt i samtalsterapi, komma på vägledd meditation enskilt eller i grupp. Med samtalet i fokus kan jag hjälpa dig att hitta en väg att utvecklas när det känns som att du behöver ta tag i din situation eller ditt mående. Du kan även boka tid för en massage, massageterapi eller zonterapi.

Tillsammans med Åsa Jönsson Tysén har jag företaget HOPU, Hälsa och personlig utveckling. Vi anordnar kurser och har schemalagda vägledda meditationer.

Vem är jag?

Nyfikenheten att förstå min egen utveckling och att få möjlighet att aktivt arbeta för en större förståelse av allas våra beteenden och mönster har inspirerat mig till vilja vara ett stöd för andra människor. Att med hjärta och empati få möjlighet att följa en annan persons utveckling är väldigt lärorikt och givande.

Som person har jag ett genuint intresse att lära mig om kroppen och allt den säger och signalerar själsligt men även kroppsligt. Min filosofi är att det som är jag, är hela jag med allt jag består av i varje liten del är lika betydelsefull och viktig. Min själ, mina tankar och min kropp och hur allt binder samman till min helhet.

Processer
Det kan ibland verka lättare att tränga undan jobbiga känslor och obehagliga saker som händer i livet men när vi gör det så försvinner de inte per automatik. Det ”glöms” bort en stund eller trängs undan av annat som pockar på vår uppmärksamhet. Vi prioriterar. För att det som ligger undanstoppat i vårt inre ska få vara ifred så skapar kroppen ett skydd, det skyddet blir spänningar. Med tiden håller spänningarna ett hårdare och fastare grepp om oss. Det blir till blockeringar i våra system som på olika sätt stör det naturliga flödet i kroppen. Är inte kroppen fri blir heller inte tanken och känslan det.

Kroppsbehandlingar
Massage och massageterapi kan vara ett sätt att få ihop kroppen med sinnet och tvärtom. En del av de störningar och smärtor kroppen signalerar om kan vara påverkat av ens känslomässiga läge. Responsen av kroppsbehandling resulterar ibland i ett mer totalt välbefinnande.

Min önskan om att förstå hur kroppen påverkas av energier och vilken betydelse våra inre organ har för kroppen ledde mig fram till att utbilda mig till Zonterapeut. Den kloka kunskapen från öst, väl beprövad sen flera tusen år tillbaka som kan hjälpa människor till självläkning på olika sätt är tilltalande för mig.

Varmt välkommen till mig!

VAD JAG HJÄLPER DIG MED

SENASTE NYTT

Hur skapande uttryck gynnar oss alla som människor

Jag har skrivit om bildskapandets läkande förmåga i ett tidigare blogginlägg, men tycker att det utifrån sitt hälsofrämjande perspektiv är ett ämne väl värt att lyftas fram igen. Och igen och igen...  Dessutom är det ju så att vi under HOPUs flagg erbjuder våra kunder och klienter både samtalsterapi, kurser och kvällsmeditation där bild - och symbolskapande uttryck ges utrymme och vikt. Allt i den mån kunden/klienten önskar och finner sig bekväm i så klart!

Vinnarna i Öppet HOPU Hus tävlingen!

Vilken härlig dag det blev! Stort tack till alla ni som besökte oss på HOPU och tog del i samtal, provade på någon av de vägledda meditationer som hölls eller med er blotta närvaro gjorde dagen vår dag till en fin dag. Många deltog i tipspromenaden 'Frågor om HOPU' som var uppsatt runtom i lokalerna. Som utlovat presenterar vi vinnarna som svarade rätt på alla frågorna och som nu kan anmäla sig till en gratis kvällsmeditation.

Andningens påverkan

Lika länge som vi andats som medvetna varelser har vi haft en tanke om det, genom tiderna har vi skapat teorier och filosofier. Plattformen vi i västvärlden byggt vetenskaplig forskning på och utveckling av medicin kvarstår i viss mån från filosofin som tog fart på 1800-talet främst av Descartes, Newton och Darwin. Deras syn på människan och kroppen var mer teoretisk och ”kylig” vilket helt stämde överens med tidens anda då. Idag ses deras teorier som ålderdomliga och till vissa delar felaktiga och tack och lov har vi kommit längre i utveckling och forskning och förstår att människan är en ytterst komplex varelse.

Ta hand om dig. Du är värd det.