Om Katarina2019-11-07T21:07:07+00:00

Katarina Evavoll

Diplomerad SER-terapeut, Diplomerad massageterapeut & Zonterapeut
Katarina Evavoll Hopu

Mitt namn är Katarina Evavoll, jag är diplomerad SER-terapeut/samtalsterapeut. Du är välkommen till mig för att gå enskilt i samtalsterapi, komma på vägledd meditation enskilt eller i grupp. Med samtalet i fokus kan jag hjälpa dig att hitta en väg att utvecklas när det känns som att du behöver ta tag i din situation eller ditt mående. Du kan även boka tid för en massage, massageterapi eller zonterapi.

Tillsammans med Åsa Jönsson Tysén har jag företaget HOPU, Hälsa och personlig utveckling. Vi anordnar kurser och har schemalagda vägledda meditationer.

Vem är jag?

Nyfikenheten att förstå min egen utveckling och att få möjlighet att aktivt arbeta för en större förståelse av allas våra beteenden och mönster har inspirerat mig till vilja vara ett stöd för andra människor. Att med hjärta och empati få möjlighet att följa en annan persons utveckling är väldigt lärorikt och givande.

Som person har jag ett genuint intresse att lära mig om kroppen och allt den säger och signalerar själsligt men även kroppsligt. Min filosofi är att det som är jag, är hela jag med allt jag består av i varje liten del är lika betydelsefull och viktig. Min själ, mina tankar och min kropp och hur allt binder samman till min helhet.

Processer
Det kan ibland verka lättare att tränga undan jobbiga känslor och obehagliga saker som händer i livet men när vi gör det så försvinner de inte per automatik. Det ”glöms” bort en stund eller trängs undan av annat som pockar på vår uppmärksamhet. Vi prioriterar. För att det som ligger undanstoppat i vårt inre ska få vara ifred så skapar kroppen ett skydd, det skyddet blir spänningar. Med tiden håller spänningarna ett hårdare och fastare grepp om oss. Det blir till blockeringar i våra system som på olika sätt stör det naturliga flödet i kroppen. Är inte kroppen fri blir heller inte tanken och känslan det.

Kroppsbehandlingar
Massage och massageterapi kan vara ett sätt att få ihop kroppen med sinnet och tvärtom. En del av de störningar och smärtor kroppen signalerar om kan vara påverkat av ens känslomässiga läge. Responsen av kroppsbehandling resulterar ibland i ett mer totalt välbefinnande.

Min önskan om att förstå hur kroppen påverkas av energier och vilken betydelse våra inre organ har för kroppen ledde mig fram till att utbilda mig till Zonterapeut. Den kloka kunskapen från öst, väl beprövad sen flera tusen år tillbaka som kan hjälpa människor till självläkning på olika sätt är tilltalande för mig.

Varmt välkommen till mig!

VAD JAG HJÄLPER DIG MED

SENASTE NYTT

Skapa balans

För att känna sig i balans behöver vi uppmärksamma samspelet mellan själen och kroppen, vi behöver lyssna åt båda håll, för de är beroende av varandra. De ger varandra näring. Om förståelsen ska kunna få ta plats behöver vi skapa utrymme genom att låta känslorna få första plats en stund. Stor del av vår vakna tid upptar våra tankar vår tid vilket är helt naturligt, hjärnans aktivitet går inte att stänga av men vi kan förminska den när vi behöver genom att låta tankar komma och direkt få gå igen. Av alla de 60.000 tankar vi hinner med under en dag så är det ok att låta en del av dem bara få försvinna en stund. Många av tankarna kommer ändå tillbaka. 

Öppet HOPU Hus söndagen den 2/2

Mellan klockan 10:00 och 15:00 kan du kliva in i våra nya fina lokaler, få en kopp te eller kaffe och lära dig mer om Hopus verksamhet.  Du får även chansen att vid 4 tillfällen prova på en 20 minuters avslappning/vägledd meditation.  Dessa startar klockan: 10:30, 11:30, 12:30 och 13:30. Anmäl dig till eventet via Facebook (eller maila oss till hej@hopu.se) så är du med i utlottningen av en valfri kroppsbehandling. Dragningen går av stapeln senare på eftermiddagen den 2/2 och kommer presenteras på Hopus Facebook, Instagram och här på Hopu.se.

Samtalsterapi, vad är det?

Samtalsterapi kan man säga är ett samlingsnamn för olika verksamheter där man i samtal mellan terapeut och den som söker terapi - klienten, arbetar med sådant som klienten upplever påverkar denne negativt på ett psykiskt plan. Vem kan ta hjälp av samtalsterapi? Samtalsterapi kan för den som aldrig kommit i kontakt med det, låta och verka som något ganska skrämmande, främmande och suspekt. Något som man kanske förknippar med psykisk sjukdom och stora psykiska besvär och därför inget som är till för vem som helst.

Ta hand om dig. Du är värd det.