Om Åsa2019-11-07T21:06:42+00:00

Åsa Jönsson Tysén

Diplomerad SER-terapeut & Certifierad Taktipro-massör
Åsa Jönsson Tysén på Hopu

Mitt namn är Åsa Jönsson Tysén och jag arbetar som diplomerad SER-terapeut / samtalsterapeut och certifierad Taktipro-massör i Åkersberga några mil norr om Stockholm. Förutom att ta emot enskilda klienter och kunder, arbetar jag tillsammans med min kollega Katarina Evavoll i vårt gemensamma företag HOPU, där vi tillhandahåller kurser kopplat till hälsa och personlig utveckling, samt schemalagda vägledda avslappningsmeditationer.

Vem är jag som SER-terapeut och Taktipromassör?

Om du väljer att gå i SER-terapi hos mig och/eller få Taktipro-massage, möter du en kvinna som förutom utbildning och praktisk utövning, har många livserfarenheter i bagaget. I många olika sorts väder har jag levt och många tillsynes oöverkomliga hinder har jag stått inför. Jag vet hur svårt det kan vara att orka ta sig upp och ut när det stormar som värst inombords. Hur oerhört energikrävande det är att leva i sitt eget inre stormens öga och bekämpa både kaos och totalt stiltje varenda vaken sekund, i känsla av att vara avskild från omvärlden. Jag vet hur det känns att bo i en kropp som skriker av smärta vid både beröring och rörelse och som inte klarar av att hålla sig frisk utan tillskott av läkarvård och medicinsk behandling. Jag vet hur svårt det är att leva i den tron att jag aldrig någonsin kommer kunna ha kraft nog att ta mig därifrån.

Men jag vet också att det går.

Jag vet att det går att förändra sitt liv och sin tillvaro så att det fylls av glädje istället för sorg, av hälsa istället för ohälsa och smärtfrihet istället för smärta. Jag vet att det går att byta riktning så att den väg man går på är den man själv väljer eftersom det är den som leder mot det liv man själv vill ha för att må bra.

Jag vet detta eftersom jag själv är ett bevis på det.

Hur gör man då och hur vet man vad som är rätt riktning för just en själv?

När man har kommit till den punkt att man inte kan vara kvar i den situation eller på den plats man befinner/befunnit sig på och är beredd att göra nödvändiga förändringar för att förflytta sig därifrån, då har man faktiskt just där och då tagit det första steget i rätt riktning. Man har nått fram till ett vägskäl och tagit ett beslut att gå åt ett annat håll än tidigare.

Det är stort. Skrämmande stort. Man är på gång att beträda mark som man inte tidigare har vandrat på. Klarar man det? Hur gör man? Vad behöver man tänka på? Åt vilket håll ska man gå? Hur motiverad och beslutsam man än är – i blindo vill man inte gärna irra…

Det är där jag som SER-terapeut och Taktipromassör kan komma dig till mötes och med mina verktyg – ”ficklampor, kartor och kompasser” för inre resor, samt omhändertagande och bekräftande taktil beröring – göra dig sällskap på din vidare färd framåt.

”Det är först när känsla och tanke är överens om varför en förändring är nödvändig och måste ske, som de tillsammans kan övertyga psykets försvar och kroppens reaktioner att ändra sig. Det är först då som iscensättningmönster, i grunden kan brytas.”

Låter detta intressant och något som du känner att du skulle vilja få reda på mer om, ta del av, varmt välkommen att kontakta mig och/eller boka tid!

VAD JAG HJÄLPER DIG MED

SENASTE FRÅN BLOGGEN

Skapa balans

By |

För att känna sig i balans behöver vi uppmärksamma samspelet mellan själen och kroppen, vi behöver lyssna åt båda håll, för de är beroende av varandra. De ger varandra näring. Om förståelsen ska kunna få ta plats behöver vi skapa utrymme genom att låta känslorna få första plats en stund. Stor del av vår vakna tid upptar våra tankar vår tid vilket är helt naturligt, hjärnans aktivitet går inte att stänga av men vi kan förminska den när vi behöver genom att låta tankar komma och direkt få gå igen. Av alla de 60.000 tankar vi hinner med under en dag så är det ok att låta en del av dem bara få försvinna en stund. Många av tankarna kommer ändå tillbaka. 

Öppet HOPU Hus söndagen den 2/2

By |

Mellan klockan 10:00 och 15:00 kan du kliva in i våra nya fina lokaler, få en kopp te eller kaffe och lära dig mer om Hopus verksamhet.  Du får även chansen att vid 4 tillfällen prova på en 20 minuters avslappning/vägledd meditation.  Dessa startar klockan: 10:30, 11:30, 12:30 och 13:30. Anmäl dig till eventet via Facebook (eller maila oss till hej@hopu.se) så är du med i utlottningen av en valfri kroppsbehandling. Dragningen går av stapeln senare på eftermiddagen den 2/2 och kommer presenteras på Hopus Facebook, Instagram och här på Hopu.se.

Samtalsterapi, vad är det?

By |

Samtalsterapi kan man säga är ett samlingsnamn för olika verksamheter där man i samtal mellan terapeut och den som söker terapi - klienten, arbetar med sådant som klienten upplever påverkar denne negativt på ett psykiskt plan. Vem kan ta hjälp av samtalsterapi? Samtalsterapi kan för den som aldrig kommit i kontakt med det, låta och verka som något ganska skrämmande, främmande och suspekt. Något som man kanske förknippar med psykisk sjukdom och stora psykiska besvär och därför inget som är till för vem som helst.

Vad menas med iscensättning?

By |

En iscensättning är ur ett SER-terapeutiskt perspektiv, ett återkommande återskapade av det förflutna i nuet, för att på så sätt få kontakt med känslor som ligger lagrade i kroppen och som pockar på att få bli uppmärksammade och förlösta. Känslor som stammar från tidigare smärtsamma upplevelser och som omedvetet styr vårt sätt att reagera, agera och uppleva i olika situationer i nuet.

Ta hand om dig. Du är värd det.