Om Åsa2019-11-07T21:06:42+00:00

Åsa Jönsson Tysén

Diplomerad SER-terapeut & Certifierad Taktipro-massör
Åsa Jönsson Tysén på Hopu

Mitt namn är Åsa Jönsson Tysén och jag arbetar som diplomerad SER-terapeut / samtalsterapeut och certifierad Taktipro-massör i Åkersberga några mil norr om Stockholm. Förutom att ta emot enskilda klienter och kunder, arbetar jag tillsammans med min kollega Katarina Evavoll i vårt gemensamma företag HOPU, där vi tillhandahåller kurser kopplat till hälsa och personlig utveckling, samt schemalagda vägledda avslappningsmeditationer.

Vem är jag som SER-terapeut och Taktipromassör?

Om du väljer att gå i SER-terapi hos mig och/eller få Taktipro-massage, möter du en kvinna som förutom utbildning och praktisk utövning, har många livserfarenheter i bagaget. I många olika sorts väder har jag levt och många tillsynes oöverkomliga hinder har jag stått inför. Jag vet hur svårt det kan vara att orka ta sig upp och ut när det stormar som värst inombords. Hur oerhört energikrävande det är att leva i sitt eget inre stormens öga och bekämpa både kaos och totalt stiltje varenda vaken sekund, i känsla av att vara avskild från omvärlden. Jag vet hur det känns att bo i en kropp som skriker av smärta vid både beröring och rörelse och som inte klarar av att hålla sig frisk utan tillskott av läkarvård och medicinsk behandling. Jag vet hur svårt det är att leva i den tron att jag aldrig någonsin kommer kunna ha kraft nog att ta mig därifrån.

Men jag vet också att det går.

Jag vet att det går att förändra sitt liv och sin tillvaro så att det fylls av glädje istället för sorg, av hälsa istället för ohälsa och smärtfrihet istället för smärta. Jag vet att det går att byta riktning så att den väg man går på är den man själv väljer eftersom det är den som leder mot det liv man själv vill ha för att må bra.

Jag vet detta eftersom jag själv är ett bevis på det.

Hur gör man då och hur vet man vad som är rätt riktning för just en själv?

När man har kommit till den punkt att man inte kan vara kvar i den situation eller på den plats man befinner/befunnit sig på och är beredd att göra nödvändiga förändringar för att förflytta sig därifrån, då har man faktiskt just där och då tagit det första steget i rätt riktning. Man har nått fram till ett vägskäl och tagit ett beslut att gå åt ett annat håll än tidigare.

Det är stort. Skrämmande stort. Man är på gång att beträda mark som man inte tidigare har vandrat på. Klarar man det? Hur gör man? Vad behöver man tänka på? Åt vilket håll ska man gå? Hur motiverad och beslutsam man än är – i blindo vill man inte gärna irra…

Det är där jag som SER-terapeut och Taktipromassör kan komma dig till mötes och med mina verktyg – ”ficklampor, kartor och kompasser” för inre resor, samt omhändertagande och bekräftande taktil beröring – göra dig sällskap på din vidare färd framåt.

”Det är först när känsla och tanke är överens om varför en förändring är nödvändig och måste ske, som de tillsammans kan övertyga psykets försvar och kroppens reaktioner att ändra sig. Det är först då som iscensättningmönster, i grunden kan brytas.”

Låter detta intressant och något som du känner att du skulle vilja få reda på mer om, ta del av, varmt välkommen att kontakta mig och/eller boka tid!

VAD JAG HJÄLPER DIG MED

SENASTE FRÅN BLOGGEN

Hur skapande uttryck gynnar oss alla som människor

By |

Jag har skrivit om bildskapandets läkande förmåga i ett tidigare blogginlägg, men tycker att det utifrån sitt hälsofrämjande perspektiv är ett ämne väl värt att lyftas fram igen. Och igen och igen...  Dessutom är det ju så att vi under HOPUs flagg erbjuder våra kunder och klienter både samtalsterapi, kurser och kvällsmeditation där bild - och symbolskapande uttryck ges utrymme och vikt. Allt i den mån kunden/klienten önskar och finner sig bekväm i så klart!

Vinnarna i Öppet HOPU Hus tävlingen!

By |

Vilken härlig dag det blev! Stort tack till alla ni som besökte oss på HOPU och tog del i samtal, provade på någon av de vägledda meditationer som hölls eller med er blotta närvaro gjorde dagen vår dag till en fin dag. Många deltog i tipspromenaden 'Frågor om HOPU' som var uppsatt runtom i lokalerna. Som utlovat presenterar vi vinnarna som svarade rätt på alla frågorna och som nu kan anmäla sig till en gratis kvällsmeditation.

Andningens påverkan

By |

Lika länge som vi andats som medvetna varelser har vi haft en tanke om det, genom tiderna har vi skapat teorier och filosofier. Plattformen vi i västvärlden byggt vetenskaplig forskning på och utveckling av medicin kvarstår i viss mån från filosofin som tog fart på 1800-talet främst av Descartes, Newton och Darwin. Deras syn på människan och kroppen var mer teoretisk och ”kylig” vilket helt stämde överens med tidens anda då. Idag ses deras teorier som ålderdomliga och till vissa delar felaktiga och tack och lov har vi kommit längre i utveckling och forskning och förstår att människan är en ytterst komplex varelse.

Skapa balans

By |

För att känna sig i balans behöver vi uppmärksamma samspelet mellan själen och kroppen, vi behöver lyssna åt båda håll, för de är beroende av varandra. De ger varandra näring. Om förståelsen ska kunna få ta plats behöver vi skapa utrymme genom att låta känslorna få första plats en stund. Stor del av vår vakna tid upptar våra tankar vår tid vilket är helt naturligt, hjärnans aktivitet går inte att stänga av men vi kan förminska den när vi behöver genom att låta tankar komma och direkt få gå igen. Av alla de 60.000 tankar vi hinner med under en dag så är det ok att låta en del av dem bara få försvinna en stund. Många av tankarna kommer ändå tillbaka. 

Ta hand om dig. Du är värd det.